Een budgetvriendelijke feestje

Gepubliceerd op 19 oktober 2023 om 16:21

Jij of je kind is bijna jarig en je wilt een feestje geven, maar je zit wat krapper bij kas. Wat nu? Een feestje hoeft niet veel geld te kosten. Je kunt het zo duur maken als je wilt. Het kan zelfs leuk zijn om uitgebreid bezig te zijn met de voorbereiding van het feestje door veel dingen zelf te maken en te doen, niet alleen plezier op het feest zelf, maar ook ervoor al.

  1. Stel een budget op: Bepaal van tevoren hoeveel geld je wilt uitgeven en probeer je aan dat budget te houden. Dit helpt je om onnodige kosten te vermijden.

  2. Kies een locatie: Als je de ruimte hebt, overweeg dan om het feest bij je thuis te houden of in een park. Dit bespaart je huurkosten of andere kosten buiten de deur.

  3. Wie nodig je uit? Nodig alleen de mensen uit die je echt wilt uitnodigen. Een kleiner aantal gasten betekent minder uitgaven voor eten, drinken en decoraties.

  4. American party: Vraag je gasten allemaal om iets mee te nemen, en samen heb je genoeg eten en drinken.

  5. Eenvoudige decoraties: Maak zelf decoraties of maak gebruik van natuurelementen zoals takken en bloemen om het aan te kleden.

  6. Digitale uitnodigingen: Bespaar op druk- en verzendkosten door digitale uitnodigingen te maken en te verzenden via e-mail of sociale media. Nog leuker is om ze zelf te maken.

  7. Bespaar op catering of afhaalmaaltijden: Overweeg (als je niet voor de American party kiest) om eenvoudige, zelfgemaakte gerechten te serveren in plaats van catering in te huren. Pasta, pizza, salades, en onthoud dat de kern van een geweldig feest de sfeer en de mensen zijn, niet de kosten. Door creatief te zijn en prioriteiten te stellen, kun je alsnog een geweldig feest organiseren."

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.