Ondersteuning voor ouders met een laag inkomen

Gepubliceerd op 10 april 2024 om 14:55

In Nederland zijn er veel ouders die te maken hebben met financiële uitdagingen bij het opvoeden van hun kinderen.
ALle ouders in Nederland ontvangen kinderbijslag van de SVB. Dit is een financiële tegemoetkoming voor de kosten van het opvoeden van de kinderen. Per kind is een vast bedrag vastgesteld door de overheid wat per kwartaal uitbetaald wordt.
Naast de kinderbijslag zijn er nog voorzieningen en organisaties die specifiek gericht zijn op het financieel ondersteunen van deze gezinnen: 

1. Kledingbank 
De kledingbank is er voor mensen van alle leeftijden met een laag inkomen.
Kledingbanken in Nederland verstrekken gratis kleding dat zelf uitgekozen mag worden in een winkel van de Kledingbank. 
Per half jaar kan er een kledingpakket per gezinslid uitgekozen worden.

2. KInderhulp:
Kinderhulp is een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van het welzijn van kinderen in Nederland die opgroeien in armoede. Ze bieden praktische hulp en ondersteuning op verschillende gebieden, zoals het verstrekken van schoolspullen, kleding, fietsen, en financiële ondersteuning voor activiteiten en uitstapjes. 

3. Stichting jarige job
Stichting jarige job is er voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox ter waarde van €35. Hierin zit alles wat nodig is voor een verjaardag, thuis én op school. 

4. Stichting Leergeld
Stichting Leergeld richt zich specifiek op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met een laag inkomenZe bieden financiële ondersteuning voor verschillende kosten die komen kijken bij de schoolgaande kinderen, zoals schoolreizen, sport- en cultuuractiviteiten, contributies voor verenigingen en sportclubs, en computers voor schoolwerk.


5. Jeugdfonds Sport en Cultuur
Het Jeugdsportfonds en cultuurfonds streeft ernaar om alle kinderen in Nederland de kans te geven om te sporten of deel te nemen aan cultuuractiviteiten. Per kind is er een vast jaarbedrag vastgesteld voor sport en cultuur waar kinderen van ouders met een laag inkomen voor in aanmerking kunnen komen.

6. Linda Foundation
De Linda Foundation is opgericht door Linda de Mol en heeft als doel gezinnen met een laag inkomen te ondersteunen bij het vervullen van basisbehoeften en het creëren van een stabiele thuisomgeving. De organisatie verstrekt financiële steun aan gezinnen voor onder andere boodschappen, kleding, schoolspullen en andere noodzakelijke uitgaven.

Sta je onder bewind? Dan hoef je de meeste aanvragen niet zelf te doen.
Neem contact op met de bewindvoerder en bespreek de mogelijkheden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.